عوامل سلب توفیق از نماز صبح و هم چنین نماز شب به دو گروه عمده ی عوامل معنوی و دیگری عوامل مادی دستهبندی میشود، که ما در این پست فقط به یکی از زیر شاخه های عوامل معنوی می پردازیم:
ضعف در خداشناسی
یكی از مهمترین عوامل معنوی كه موجب میشود تا انسان نسبت به نماز صبح به سختی از خواب بیدار گردد، عدم معرفت و شناخت نسبت به خداوند متعال و الطاف وی میباشد.
فرض كنید اگر با یكی از مسؤولین كه حل مشكلتان در دست اوست قراری گذاشتهاید، و یقین دارید كه وی در همان ساعت مقرر منتظر شما است، آیا واقعا شب به راحتی میخوابید و دیر بر سر قرار حاضر شده و یا با كسلی با وی مواجه میشوید؟
اگر انسان واقعا نسبت به الطاف الهی كمترین معرفتی داشته باشد و بداند كه كسی كه قرار است به هنگام نماز با وی صحبت كند همانی است كه ما را از نیستی به دنیا آورده و تمامی نعمتهای خود را نیز بر ما ارزانی داشته تا به نهایت كمال و درجات بالای بهشتی دست پیدا كنیم، اوست كه اختیار كمی و زیادی روزی ما را دارد؛
او همانی است كه مرگ و زندگی ما در ید قدرت اوست و... با این حال آیا نسبت به نماز با بیحالی برخورد خواهیم كرد و یا آن كه سر از پا نشناخته و با تمام وجود به اقامه نماز عاشقانه خواهیم پرداخت.
پی نوشت: ورام ابن ابى فراس، مجموعة ورام (تنبیه الخواطر)، مكتبه فقیه، قم، اول، ج1، ص47 .
[برگرفته از سایت کانون سبحان دات آی آر - به نقل از سید مصطفی علم خواه]
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: سجده در نمازداستان هایی در پیرامون نمازدر پیرامون قران و نمازمقاله نمازخدا

















